top of page

Ο βραζιλιάνικος Ipanema Espresso που άλλαξε τη βιομηχανία καφέ της χώρας.

(άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sigmalive network)


Η Kawacom Hellas, ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ipanema Espresso σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεκίνησε την πορεία της το 2004 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερα από 1500 ενεργά σημεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ IPANEMA ESPRESSO

Το κρεμώδες και γευστικά ισορροπημένο σώμα του Ipanema Espresso, με χαμηλή οξύτητα, πλούσιο άρωμα και γλυκιά επίγευση πορτοκαλιού και μελιού, μεταμορφώνει τις απλές καθημερινές στιγμές σε μοναδικά απολαυστικές εμπειρίες καφέ. Μια απλή δοκιμή θα σας πείσει, για την πραγματική αξία των πιστοποιημένων 100% Arabica κόκκων από τη Φάρμα Ipanema κατευθείαν στο φλιτζάνι σας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η φάρμα Ipanema συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες φάρμες καφέ παγκοσμίως, που έλαβαν το πιστοποιητικό Rainforest Alliance, ως εγγύηση ότι οι ακολουθούμενες διαδικασίες παραγωγής και καλλιέργειας προστατεύουν και σέβονται το φυσικό περιβάλλον. Το 2002 η φάρμα Ipanema έγινε η πρώτη Βραζιλιάνικη φάρμα που πιστοποιήθηκε βάσει UTZ. Πιστοποίηση που αφορά τις «εκλεπτυσμένες καλλιέργειες», ενώ είναι και η πρώτη πιστοποιημένη βραζιλιάνικη φάρμα (1997) η οποία εξάγει καφέ στην Ιταλική αγορά.

Ο Ipanema Espresso αναδείχθηκε ανάμεσα στους 10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως για την εφαρμογή σωστών γεωργικών πρακτικών, που συντελούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας καφέ με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ύστερα από διαγωνισμούς cup test που οργανώθηκαν από τον διεθνή οργανισμό Rainforest Alliance, σε Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη.

Παράλληλα το 2009 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, η φάρμα Ipanema έλαβε από τον οργανισμό Bunge, το βραβείο «Productivity awards» για την καινοτομία, την κοινωνική ευθύνη αλλά και την βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον. Η φάρμα Ipanema έλαβε το βραβείο «outstanding producer» δηλαδή εξαιρετικού καφέ. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο στην αγορά του καφέ που δόθηκε από τον SCAE (Specialty coffee association of Europe) στην Κολονία της Γερμανίας.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ

Σε υψόμετρο 850 έως 1.350 μέτρων και σε εκτάσεις που ξεπερνούν τα 6.000 εκτάρια, φιλοξενούνται τα 12 εκατομμύρια καφεόδεντρα που κάθε χρόνο παράγουν περισσότερους από 7.000 τόνους καφέ 100% Arabica, ενός καφέ διάσημου για την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα των γευστικών και αρωματικών του χαρακτηριστικών, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες καλλιέργειας και συνεπακόλουθα, τη σημαντικά υψηλότερη χρηματιστηριακή του τιμή σε σχέση με άλλους τύπους καφέ.

Από τους παραπάνω κόκκους καφέ, επιλέγονται, προσεκτικά, μόνον οι καλύτεροι και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Ipanema Espresso. Από το αρχικό στάδιο ανάπτυξης του σπόρου μέχρι το τελικό στάδιο προετοιμασίας του καφέ, ο Ipanema Espresso ακολουθεί ένα μοναδικό μονοπάτι πιστοποίησης ποιότητας. Όλη η μαγεία όμως είναι στο ψήσιμο. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παραγωγικής μονάδας του Ομίλου Ipanema στην Ελλάδα που εξυπηρετούν όλη την Ευρώπη, το άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ παραλύει τις αισθήσεις.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ IPANEMA ESPRESSO

Οι άνθρωποι που δουλεύουν και δημιουργούν καφέ Ipanema Espresso, αποτελούν την ισχυρότερη εγγύηση της εταιρείας. Δεν χρειάζεται εμπειρία, εκπαιδεύονται με αυστηρή προσήλωση στα πρότυπα ποιότητας Ipanema, λαμβάνοντας μέρος στα ολοκληρωμένα θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια καφεγνωσίας και προετοιμασίας προϊόντων καφέ που παραδίδονται από τους ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι μεταφέρουν άρτια την τεχνογνωσία της Φάρμας Ipanema.

πηγή:city.sigmalive.com


5 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page